Global warming..

Global uppvärmning, visst har det blivit varmare på vår planet senaste åren.
Varför då?
Svår fråga.
Planeten har upplevt tusentals upp och ned gångar i medeltemperatur. Bronsåldern i Sverige/norden var varm, delar av järnåldern kylig. Karl X korsade Stora bält med tunga kanoner pga en hård vinter o tjock is under 1650-talet.

Co2 ökningen i atmosvären kan mätas från slutet 1700-talet, alltså samtidigt som industriella revolutionen börjar. Under två hundra år är utsläppen av co2 ganska jämna med en temperaturökning.

Dagens mätningar är dock inte att lita på, det har placerats ut 1000-tals mätstationer över hela världen. Problemet är att dessa flyttas, ändras, stängs av och på, utan kontroll. Dagens mätningar av så kallade klimatförändringar är helt värdelösa. Senaste exemplet är alla de mätstationer i Kina som flyttades både höjd och klimatmässigt utan att sammanställande myndigheter informerades.

Ett vulkanutbrott, ex Eyafjatlajökul på Island i våras, lösgör så enormt många gånger mer co2 utsläpp än vad männsklighetens samlade bilkörande gör av med under ett år.

Istider kommer och går med något 100 000 tal år emellan, de avbryts av värmeperioder i jordens klimat.

Forskning styrs av bidrag i första hand från politiker, politiker styrs inte av sanning utan av rådande sammhällsklimat.

Global uppvärming är för tillfället antagligen en sanning men att den är orsakad av människan är en lögn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0